keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Ilmajoen asukkaat luonnon ja elinympäristönsä puolesta

Ilmajoella on noussut valtava vastustus kunnan tuulivoimakaavailuja kohtaan. Yhteensä 150 teollisen tuulivoimalan kaavoitus lähelle asutusta, vain satojen metrien päähän ihmisten kodeista mullistaisi käytännössä koko kunnan sekä sen naapurikuntien asukkaiden elämän.

Tämä on Santavuoren kohdalla jo huomattu. Tuulivoimamelun rikkomista yöunista ja infraäänen aiheuttamista jatkuvista terveysoireista on karvasta kokemusta kuntarajan molemmin puolin. Myös ensimmäiset viestit eläimille aiheutuneista ongelmista ovat tulleet.

Kuka on vastuussa: kunta, terveysviranomaiset vai tuulivoimatoimija? Poliittiset päättäjät, kunnanhallituksen ja -valtuuston jäsenet? Ilmoittautuuko vastuunkantajaa?


Ilmajoen asukkaat eivät taistelutta luovuta. Kunnassa kerätään nimiä kuntalaisaloitteeseen 3 kilometrin suojaetäisyyden puolesta. Ihmiset eri puolilla kuntaa ovat nousseet puolustamaan kotejaan, elinympäristöään ja Ilmajoen luontoa.

Läpihuutojuttu? Kuva: P. Peltoniemi.

Koko Ilmajoen kunnan tuulivoimakaavoitus on kuulemma alkanut neljä vuotta sitten. - Erehdytte, jos luulitte, että tämä on läpihuutojuttu! - P. P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vain asiapitoiset kommentit julkaistaan.