perjantai 18. huhtikuuta 2014

Käräjävuoren laavulla

Käräjävuoren päällä sijaitsee Käräjälaavu. Se rakennettiin vuonna 2002 osana Myllykylän maa- ja kotitalousseuran aiempaa hanketta. Hanke kohdistui pääosin kylätalon remontointiin, mutta myös luontopolun kunnostamiseen ja laavun rakentamiseen kaikkien yhteiseksi virkistyspaikaksi.

Käräjälaavu Käräjävuorella.

Kunnostettu reitti vuorelle kulki suoraviivaisesti ajouraa pitkin ja kiersi vuoren itä-koillispuolitse ylemmäksi. Nyt yli kymmenen vuotta myöhemmin ei oikein voi enää puhua luontopolusta. Reitti löytyy kyllä, mutta se on erityisesti alkupäästään vesoittunut ja kasvaa reidenkorkuista pajua.

Lähempänä vuorta ajoura nousee ylemmäksi ja on kuivempi. Käräjävuori kohoaa kulkusuunnassa vasemmalla ja jos tykkää kulkea suoraan, voi tätäkin kautta yhä nousta vuorelle.

Lapsille ja aikuisillekin mielenkiintoisempaa on kuitenkin patikoida Käräjälaavulle vuoren pohjoispään kautta. Autolla pääsee Käräjävuorentieltä vielä palan matkaa peltotietä pitkin, mutta sitten menopeli kannattaa jättää parkkiin ja suunnata saappaat vuorelle. Maasto on tosin kuivaa, joten kevyemmilläkin kengillä pärjää.


Luonnosta virkistystä hakevat ovat löytäneet Käräjälaavun hyvin. Tien pielessä on usein parkissa auto jos toinenkin ja moni käy vuorella myös pyöräillen. Joku kertoi yöpyneensäkin laavulla - kivenheiton päässä Kurikan keskustasta, keskellä luonnon rauhaa. - P. P.

Päivitetty (linkkejä) 05.06.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vain asiapitoiset kommentit julkaistaan.